Det enkla bunkerslaget, att inte träffa bollen.

Golfresan till Alicante!

Säsongen och jag är glad att så många av er tagit lektioner. Min egen form är inte riktigt bra än men jag hoppas att med lite mer rehabträning för foten så kommer formen lagom till slutet av säsongen här i Sverige.  Den 7 november åker jag till Spanien med en grupp för spel och träning i en vecka. Då ska jag spela riktigt bra Golf. Det finns några få platser kvar för den som är intresserad. Klicka här för information om Golfresan. 

Det enkla bunkerslaget, att inte träffa bollen.

Bild 1

Jag gillar bunkerslag, kanske för att jag fortfarande tycker det är roligt att leka med sand eller att det faktiskt är ett ganska enkelt slag som ger oss marginaler. Alla vet ju att man inte behöver träffa bollen när man ska slå den ur en bunker. Till skillnad från ett slag från en bra fairway så ska bollens position vara vid klubbans lägsta punkt i svingen. Tittar du på bilderna så förstår du att du måste flytta fram bollen i stansen några centimeter. Uppställningen blir också lite annan jämfört med ett vanligt slag. Jag öppnar upp stansen, det vill säja att siktet med fötterna och axlarna, axlarna styr svingspåret, pekar för mig lite till vänster om målet. Du ser också på bilderna att jag öppnar upp klubbladet som då kommer att peka till höger om målet. Sen är det bara att svinga hårt i sanden och låta klubban och sanden göra jobbet! 

 

Har du något du vill ha en bra övning till eller har ett förslag på någon övning så kan du skicka e-post direkt till mig. svante@adelin.se

Bild 2Uppställning i bunker.Klubban som ligger vi fötterna pekar till vänster om målet. Klubban som visar klubbladets riktning pekar till höger om målet.

Kolla var du träffar sanden vid bunkerslag

Bild 3
Sätt ner en peg på båda sidor om bollen. De markerar bollens position efter slaget.

Bild 4
När du slagit bollen kan det se ut så här. Klubban går ner i sanden en bit innan bollen, sanden ”skjuter” upp bollen ur bunkern.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *