Träna som proffsen

Nu är jag hemma från Spanien sedan en vecka. Golfskolan gick till Mar Menor som var en mycket bra anläggning för träning och spel. Jag kanske åker tillbaka redan i höst.

Säsongen på Unipeg Lindö är igång och snart alla banor öppna. Academy verksamheten är redan i full gång. Jag har fått en ny kollega, hemvändaren Gustaf Ehrnrooth, som jag verkligen ser fram emot att jobba tillsammans med. Gustaf kommer att vara fulltid på Lindö från och med den första maj. Jag kommer att vara där som vanligt nästan varje dag fram till midsommar. Härligt att det är så många som verkligen vill förbättra sitt Golfspel och tar lektioner redan nu.

Under vintern har jag förutom att jobbat på Unipeg Riviera läst och pluggat för att kunna ge ännu bättre instruktion under 2015. Jag har alltid hållit fysträningen högt och har i dagarna fått en Level 2 certifiering från TPI. Har en certifiering till klar men den håller jag lite på. Det blir mycket spännande och jag lovar att berätta mer så fort jag får. Har också bestämt att jag ska ha TPI Junior Level 2 innan midsommar klart.

Träna som proffsen
Många av er har säkert hört talas om TPI, Titleist Performance Institute. De har kopplat svingen till kroppen. När jag har en elev som verkligen vill göra en bestående förändring så presenterar jag alltid konceptet. Enkelt kan vi säga att vi kopplar svingfel till kroppen. Om du till exempel har ett svingspår som går ut till in så kan det bero begränsninbar eller svagheter i kroppen. De flesta tour spelarna använder sig av experter för fysträning och många av dem tränar med TPI. Steg ett är en screening(test av kroppens funktion) och en videoanalys av svingen. När det är gjort skapar jag ett träningsprogram för fysträning och ett träningsprogram för golfsvingen. Du loggar in på Mytpi.com kom där du hittar dina träningsprogram, träningskalender och mycket annat matnyttigt om träning och Golf. Här är ett exempel på ett fysprogram…

Är du intresserad av denna träning så kan du höra av dig till mig eller kolla prisinformation på Huvudstadensgolfklubb.se.

Privatlektioner för barn
Idag hade jag en lektion med Jonathan, 6 år. På 25 minuter gjorde vi större framsteg än vad jag förväntar mig från flera timmars gruppträning med juniorer. Vi vet att det är så, vi vet att alla är individer behöver personlig coaching och tid för att utvecklas. Jag hoppas att fler föräldrar inser värdet av privatlektioner för sina barn. Jag finns tillgänglig på Lindö så tveka inte att komma förbi och hälsa på och prata, tillsammans med era barn, om golfträning.

I morgon ska förresten till Söderby GK och lära mig allt om Golfäventyret, SGF’s utbildningskoncept för juniorer. Något som vi kommer använda oss av för Huvudstadens GK’s juniorverkamhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *